Standardni jezik i razgraničavanje jezika - Mićanović, Krešimir (Array, 2004)
U vezi s klasificiranjem varijeteta u jezike u tekstu se razmatraju kriteriji na osnovi kojih se takvo klasificiranje čini te osobito uloga standardnog jezika u oblikovanju diskretnosti pojedinih jezika