Kiegészítés a szomszédos országok magyar nyelvi kutatóállomásairól szóló beszámolóhoz - Kolláth, Anna (Array, 2005)
A cikk a zágrábi Hungarológiai Tanszék, a Maribori Egyetem magyar nyelvi és irodalom szakának, valamint a burgenlandi magyar nyelvi kutatóállomás eddigi munkáját, ill. annak perspektíváit mutatja be a régiók magyar mint kisebbségi nyelvhasználatának feltérképezésében.