Razvoj starih dugih samoglasa u hrvatskom i ostalim slavenskim jezicima - Kapović, Mate (2003)
U ovom se radu govori o razvoju starih duljina u slavenskim jezicima. Potanko se razmatra zadržavanje odnosno pokraćivanje starih duljina u svim položajima — pod naglaskom (akutom, cirkumfleksom, neoakutom) s obzirom na broj slogova, ispred naglaska i iza njega s obzirom na broj slogova i naglasnu paradigmu.
Projekt MZOS
HRV