U potrazi za "sunčenim gradom", prijestolnicom Japoda - Olujić, Boris (Array, 2004)
Ubikacija Metula, japodske prijestolnice, još je uvijek jedan od neriješenih problema japodske povijesti. Ovim tekstom pokušavam nastaviti raspravu o ovom problemu, ali i postaviti ponešto drugačiju perspektivuu njegovu rješavanju. Tekst je rezultat analize literarnih vrela i terenskih topografskih istraživanja.