Tradicijska arhitektura u Lonjskom polju - Belaj, Marijana (Array, 2001)
U radu je usustavljeno i razradeno gradivo prikupljeno u sklopu akcije "Istrazivanje i fiksiranje stanja etnoloskih spomenika u Hrvatskoj" (skraceno "Etnoakcija") koju je od rujna 1991. do svibnja 1992. godine u Lonjskom polju proveo Regionalni zavod za zastitu spomenika kulture u Zagrebu (danasnja Uprava za zastitu kulturne bastine Ministarstva kulture). Istaknuti su problemi vezani uz nacin prikupljanja gradiva, sto je proizaslo iz samoga cilje "Etnoakcije", a koji su potom uvjetovali i pojedine nedostatke u zastiti tradicijskoga graditeljstva u Lonjskom polju, sto ih je autorica uocila tijekom vlastitih istrazivanja 1004. i 2002. godine.