Slavenski jezici u XVIII. stoljeću: hrvatska književna i jezična baština u slavističkoj magli - Sesar, Dubravka (Array, 2004)
Članak se bavi sociolingvističkom usporedbom hrvatskog s ostalim slavenskim jezicima u 18. stoljeću. Hrvatska se sociolingvistička siuacija toga razdoblja promatra izvana, tj. iz šire slavističke perspektive.