O ispitivanju okulomotorne koordinacije Bonnardelovom sinusoidom - Rohaček, Antun (Array, 1986)
Provjerena je upotrebljivost uređaja kojim se tokom primjene Bonnardelove sinusoide, uz trajanje rada i broj pogrešaka, mjeri i kumulativno trajanje pogrešaka. Podatak o kumulativnom trajanju pogrešaka iskorišten je za diferencijalno penaliziranje rezultata ukupnog trajanja rada. Takvom korecijom rezultata neutralizira se konstrukcijski nedostatak Bonnardelove sinusoide koji dopušta ispitanicima postizanje neobjektivno boljih rezultata kad, ne držeći se upute, napreduju zadanim putem kližući duž proreza uz trajnu pogrešku.