Jezična analiza dubrovačke zbirke poslovica Proričja slovinska iz 1697. godine - Franić, Ivana (2004)
U radu se polazi od pretpostavke da je autor prve sačuvane hrvatske zbirke poslovica Proričja slovinska Dubrovčanin Đuro Matijašević. Autorica utvrđuje osnovna grafijska i ortografijska obilježja paremiološkoga korpusa, te analizira njegovu fonološku, morfološku, sintaktičku i leksičku sastavnicu.
Projekt MZOS
HRV