Tri Hrvatska slavistička kongresa - Sesar, Dubravka (Array, 2004)
U članku su prikazani koncepcija, organizacija, rad i ciljevi hrvatskih slavističkih kongresa - od osnutka Hrvatskoga slavističkoga komiteta do danas - s posebnim osvrtom na rad i rezultate triju kongresa, održanih 1995. (Pula), 1999. (Osijek) i 2002. (Zadar).