Staedtische Kultur in nordwestlichen Kroatien im 16. Jahrhundert - Budak, Neven (Array, 2003)
Rad se bavi problematiziranjem pitanje o postojanju autentične gradske/građanske kulture u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u 16. st. Zaključak je da takva kultura nije postojala, jer je građanstvo slijedilo kulturne obrasce plemstva i Crkve.