Kroatisch und Serbisch zwischen Verständnis und Missverständnis - Piškorec, Velimir (Array, 2003)
U radu se prikazuje političko-povijesna pozadina problema odnosa između hrvatskoga i srpskoga jezika. Sustavno se analiziraju stajališta međunarodne slavistike o tom pitanju kao i odgovarajuća argumentacija koja se može naći u radovima hrvatskih i srpskih jezikoslovaca.