Esperantisti o jezičnim pravima i odgovornostima: Svjetski esperantski kongres, Göteborg, 26. srpnja – 2. kolovoza 2003. - Piškorec, Velimir (Array, 2003)
U članku se prikazuje rad Svjetskoga esperantskoga kongresa, održanoga u Göteborgu 2003. godine, na kojem se raspravljalo o jezičnim pravima i odgovornostima u svjetlu globalizacije i jezičnoga imperijalizma engleskoga jezika.