O Italiji, u strahu i nadi. Italija u političkoj imaginaciji Srba u hrvatskim zemljama u vrijeme talijansko-turskog rata - Roksandić, Drago (Array, 2002)
Članak se bavi ambivalencijama u odnosu spram Italije u političkoj imaginaciji Srba u Hrvatskoj u vrijeme talijansko-tusrkog rata 1911-1912., dakle, rata koji je neposredno prethodio balkanskima.