O gospodarima i podanicima u djelima M. L. Busha. Povodom knjige Servitude in Modern Times. (Polity Press. Cambridge, listopad 2000.) - Štefanec, Nataša (Array, 2003)
Rasprava o tezama povjesničara M.L. Busha o društvenoj stratifikaciji u ranom novom vijeku te prirodi "feudalizma" na "istoku" i "zapadu" Europe, na osnovu nekoliko njegovih knjiga objavljenih od 1983. do 2000. godine.