Od staroskandinavskog do švengleskog - Antunović, Goranka (Array, 1988)
Članak naznačava glavne periode u razvoju švedskog jezika u svjetlu povijesti švedskog društva. Opis švedskog fonološkog, morfološkog i sintaktičkog sustava te švedskog vokabulara ukazuje na najznačajnije povijesne promjene te detaljnije razmatra suvremeno stanje. U tim se poglavljima, kao i u onom o posuđenicama u švedskom ukazuje na neka aktualna pitanja švedske lingivstike. U završnom se poglavlju ukratko razmataju švedski dijalekti.