Adaptacija talijanizama u moliškohrvatskom govoru Mundimitra - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2003)
U moliškohrvatskom govoru Mundimitra rabe se mnogi talijanizmi. Proučavanjem njihove adaptacije na morfološkom, tvorbenom i akcenatskom planu može se zaključiti da se u mundimitarskom govoru talijanizmi dosljedno adaptiraju na svim jezičnim razinama.