Zašto čitati talijanske klasike - Peruško, Tatjana (Array, 2004)
Članak je prikaz drugog i proširenog izdanja Machiedova transtalijanističkog kompendija u kojemu se temeljna teorijska pitanja i metode prožimaju s primjerima i talijanske i drugih književnosti.