Košaraštvo u sastavu kružnog tijeka kulture - Pletenac, Tomislav (Array, 2004)
Tekst se bavi uključenjem košaraštva u sustav kružnog tijek kulture. Posebna se pažnja pridaje proizvođačkom elementu kružnog toka. Međutim, terenska istraživanja i kasnija teorijska interpretacija pokazala su kako takav transfer nije moguć bez svojevrsnog teorijskog gubitka. Predlaže se kontrapunktno čitanje kao mogući prostor za analizu.