Buzzatijeva igra znakova: providnost na djelu - Peruško, Tatjana (Array, 2004)
Članak je prikaz heterogenog Buzzatijevog djela iz 1970., Čuda u Val Morelu, zbirke apokrifnih zavjetnih slika popraćenih mikro-pričicama i uokvirenih novelom u kojoj se objašnjava njihov nastanak. Buzzati u tom kasnom djelu intertekstualno i žanrovski objedinjuje svoju novelistiku i prozu, kao i ranije grafike, obrađujući niz već poznatih motiva. Jednako tako, poigrava se i s bajkom, te gotičkom i fantastičnom tradicijom 18. i 19. stoljeća, tako što mijenja funkciju spomenutih žanrova, a istovremeno ironizira i naivni realizam nabožne votivne tradicije. Likovne prikazivačke tehnike kreću se od stripa, naivnog slikarstva do nadrealizma i ekspresionizma.