Poljska književnost devedesetih: nostalgija i realizam - Blažina, Dalibor (Array, 2002)
Članak se bavi analizom poljske književnosti devedesetih godina s obzirom na tradicionalno (poslijeratno) poimanje književnosti realizma, kao i u kontekstu dubokih promjena u funkcioniranju te književnosti nakon 1989. godine.