Prilog poznavanju razvitka župe Imbriovec od srednjega vijeka do sredine 19. stoljeća - Petrić, Hrvoje (Array, 2003)
Istraživanjem neobjavljene građe te manjim dijelom korištenjem objavljenih rezultata istraživanja autor je napravio prikaz razvitka starih srednjovjekovnih župa Imbriovec i Đelekovec, smještenih u današnjoj Varaždinskoj biskupiji. Te su župe nestale u vrijeme protuosmanlijskih ratova. Sredinom 17. stoljeća je na prostoru spomenutih nestalih župa obnovljena župa Imbriovec. U prvoj polovici 17. stoljeća su uz župnu crkvu u Imbriovcu postojale kapele u selima Đelekovec i Imbriovec.