Secesijski armiranobetonski mostovi vukovarskog inženjera Frana Funtaka - Damjanović, Dragan (Array, 2003)
Članak obrađuje povijest mostogradnji inženjera Frana Funtaka u razdoblju od 1903. do 1914., kada je radio za tvrtku Josip Banheyer i sin u Vukovaru. Nakon osvjetljavanja svjetskoga i širega konteksta u kojemu spomenuti mostovi nastaju, pojedinačno se obrađuju reprezentativnije gradnje. Na mostovima Funtak rabi secesijski oblikovni jezik, koji se tako širi i u manje urbane i ruralne sredine. Njegovi su mostovi istodobno primjeri rane uporabe armiranoga betona u arhitekturi Hrvatske.