Strukture i dojmovi, poetike i rodovi - Gilić, Nikica (Array, 2004)
Produkcija neprofesijskoga filma u 2004 nije donijela velikih novosti, ali su stvaraoci (Lopatić, Klarić, Gruić, Prusina, Radivoj, Krištofić...) u svim filmskim vrstama ostvarili vrijedna djela. Hrvatski animatori, dokumentaristi, eksperimentalisti, pa i autori igranih filmova pokazali su pritom i dobrodošlu svijest o filmskoj tradiciji.