Adaptacija modela šest europskih jezika u hrvatskom na semantičkoj razini - Sočanac, Lelij (Array, 2004)
U članku se iznose rezultati analize adaptacije posuđenica iz šest europskih jezika u hrvatskom na semantičkoj razini primjenjujući podjelu R. Filipovića na primarnu i sekundarnu adaptaciju. Razlike između bliskog i udaljenog (kulturnog) posuđivanja osobito dolaze do izražaja u procesu semantičke adaptacije.