Uvod u slavenske ljudoždere za idiote - Raspudić, Nino (2004)
Autor analizira knjigu "Egzodus" Arriga Petaca i prikazuje je kao spoj nekompetentnosti, pretencioznosti i politikanstva. Knjiga predstavlja i dragocijen izvor za analizi stereotipne slike slavenskog divljeg "drugog" u jednom dijelu talijanske kulture i javnosti.
Projekt MZOS
HRV