Morfopragmatika na primjeru talijanskog i hrvatskog jezika - Peša, Ivica (Array, 2002)
Cilj je ovog rada morfopragmatički prikaz umanjenica i uvećanica u suvremenom talijanskom jeziku i njihova prevodivost na hrvatski jezik. Težište je stavljeno na semantičku i pragmalingvističku stranu pa se, uz temeljna denotativna značenja tvorenica, pokazuje koje druge semantičke vrijednosti one mogu poprimiti, ovisno o određenom kontekstu.