Antipetrarkizam Marina Držića suprotiv ljudima nahvao - Husić, Snježana (Array, 1996)
Komedija Grižula Marina Držića analizira se kao specifičan izraz autorovih antipetrarkističkih stavova, s posebnim osvrtom na primjenu figura ironije i parodije u tekstu komedije.