Inventar i stanje glagoljskih rukopisa u arhivu župe Sv. Apolinara mučenika - Dubašnica na otoku Krku - Galović, Tomislav (Array, 2003)
Autor na temelju uvida u arhiv župe Sv. Apolinara – Dubašnica, na otoku Krku, piše o inventaru i stanju glagoljskih rukopisa koji se nalaze u tom arhivu. Upozorava na problem cuvanja i zaštite toga arhivskog blaga te skrece pažnju na potrebu ažuriranja dosadašnjih popisa, kataloga i inventara glagoljskih rukopisa po župama otoka Krka (Krcka biskupija). Nekoliko je rijeci posveceno i prošlosti župe, a u dodatku se prilaže popis glagoljskih rukopisa Dubašnice koji se danas cuvaju u arhivu samostana franjevaca trecoredaca u Portu na o. Krku, Arhivu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu i drugdje.