Neka sociolingvistička zapažanja studenata talijanistike o izvornim govornicima talijanskog jezika - Deželjin, Vesna (Array, 2003)
Nakon slušanja istog teksta koji je pročitalo nekoliko izvornih govornika talijanskog jezika, studenti talijanistike morali su, na temelju upitnika koji je sadržavao stereotipe, iznijeti svoje impresije o izgovoru svakog govornika.