To nije bio moj komunizam iako je bila moja prošlost - razgovor s poljskim povjesničarom Andrzejom Paczkowskim - Jakovina, Tvrtko (Array, 2003)
U razgovoru povodom knjige "Pola stoljeća povijesti Poljske 1939-1989" Jakovina i autor knjige Paczkowski analiziraju bitne povijesne momente razvoja komunističkog bloka i odnosa među zemljama tzv. "narodne demokracije".