Žarko Španiček, Slavonski pučki proroci i sveci, Studija iz pučke pobožnosti Slavonije, Hrvatski institut za povijest, Slavonski Brod ; Grafika, Osijek 2002., 330 str. (Bibliotheca Croatica Slavonica, Sirmiensia et Baranyensia. Studije, knj. 6) - Šantek, Goran-Pavel (2003)
Žarko je Španiček u knjizi "Slavonski pučki proroci i sveci: Studija iz pučke pobožnosti Slavonije" pokušao etnološki protumačiti uočenu pojavu da puk pojedine ljude smatra svetima i stoga obdarenima posebnim moćima kao što su liječenje ili proricanje te im se zato obraća za pomoć.
Projekt MZOS
HRV