Polonofilski ideologemi i mitologemi u hrvatskoj baroknoj književnosti - Fališevac, Dunja (Array, 2003)
U članku se opisuju djela hrvatske barokne književnosti i ispituju društvenopovijesni i ideološki razlozi polonofilske orijentacije dubrovačkih baroknih autora.