Rukotvorine iz Spiennesa u svjetlu eksploatacije kremenih materijala u neolitiku - Balen, Jacqueline (Array, 2003)
U radu je prikazana kamena građa iz nalazišta Spiennes koja se čuva u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Materijal ima muzeološku i historijsku vrijednost jer pokazuje duh vremena 19. st. kada se fundus Muzeja popunjavao poklonima, kupnjom ili razmjenom. Spiennes je poznat po kamenolomima korištenim tijekom pretpovijesti, poglavito neolitika, pa je u radu također prikazan način eksploatacije kremena u razdoblju mlađeg kamenog doba.