Lončarski pečati na rimskoj keramici s Garduna - Šimić-Kanaet, Zrinka (Array, 2003)
Na Gardunu je, tijekom arheoloških iskopavanja od 1997-2002. godine, na rimskoj keramici (terra sigillata i reljefna) pronađeno 13 pečata s imenima 10 lončara. Analiza je pokazala da oni potječu iz radionica sjeverne i srednje Italije, a nalaze se na ulomcima stolnog posuđa.