Tilurij - arheološka istraživanja u godini 2003. - Sanader, Mirjana (Array, 2003)
Na mjestu nekadašnjeg vojnog logora Tilurij nastavljena su sustavna arheološka istraživanja koje provodi Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U sezoni 2003. istraživalo se na dva logorska lokaliteta. Na sondi A je istraživana unutrašnjost prostorije 2 objekta s kontraforima, za koju je ustanovljeno da je bila ispunjena kamenom građom. Sonda Zid 1 je proširena čime je otkriven još jedan zid unutar objekta. Istraženi su ostaci konstrukcije izrađene od pravokutnih drvenih greda, drvenih oblica i žbuke.