Turska gramatika fra Andrije Glavadanovića (I) - Čaušević, Ekrem (2004)
U radu se analizira jezik rukopisne turske gramatike pohranjene u Samostanu Svetog duha u Fojnici (BiH). Autor joj je bosanski franjevac Andrija Glavadanović (1804-1877.). Napisana latiničnim pismom i na latinskom jeziku, gramatika je najopsežniji izvor za proučavanje turskog dijalekta rabljenog u Bosni i Hercegovini u vrijeme osmanlijske vlasti, a istodobno i za proučavanje tursko-hrvatsko-bosanskih jezičnih kontakata na svim jezičnim razinama, posebice u sintaksi i leksiku.
Projekt MZOS
HRV