Europski standardi manjinske zaštite i položaj manjina u Hrvatskoj - Mesić, Milan (Array, 2003)
Članak prvo ukazuje na pomake u liberalnoj teoriji socijalne pravde, u smjeru priznavanja kulture, kao osnove afirmacije digniteta, kako pojedinaca tako i društvenih grupa. U drugom dijelu analize pokazuje se da je Hrvatska, u formalno-pravnoj zaštiti, zadovoljila sve međunarodne standarde.