Crkvene prilike u Ličkoj pukovniji 1789. godine - Holjevac, Željko (Array, 2004)
Na temelju dviju tablica iz prosinca 1789., koje sadrže osnovne podatke o rimokatoličkim župama i mjesnim kapelanijama na teritoriju Ličke pukovnije, autor u ovom prilogu iznosi neke temeljne spoznaje o tadašnjim crkvenim prilikama u spomenutoj krajiškoj pukovniji. Piše također os stanju pučanstva, o crkvenom ustrojstvu Katoličke crkve, o četiri škole i jednom jedinom samostanu koji je pripadao kapucinima.