Odjel za umjetničku arhitekturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 1959./60 - Galjer, Jasna (Array, 2003)
Članak analizira značenje Odjela za umejtničku arhitekturu koji je pri zagrebačkoj ALU osnovao Drago Ibler a djelovao je 1959./60. Analizira se i kritički vrednuje fenomen tog eksperimentalnog modela s obzirom na ostale institucionalizirane oblike edukacije u području arhitekture pedesetih godina 20. st. u Zagrebu. Težište je na kontekstualiziranju s aspekta tradicije modernizma i na usporednoj analizi teorijskih osnova i metodologije analognih primjera.