Prilozi poznavanju primorsko-bunjevačkog identiteta - Škrbić Alempijević, Nevena (2003)
U radu se razmatra stvaranje simboličnih granica između dviju zajednica, primorskih Bunjevaca i stanovnika grada Senja. Analiziraju se strategije autoidentifikacije Bunjevaca naseljenih u senjskom zaleđu, pri čemu se Bunjevci određuju kao "senjski drugi". Razlaže se simbolični inventar koji pripadnici ove skupine ističu kao razlikovni u odnosu na kulturnu praksu gradskog stanovništva.
Projekt MZOS
HRV