Stavovi i informiranost javnosti o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti - Domac, Julije; Šegon, Velimir; Kufrin, Krešimir (2004)
Anketno istraživanje Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost - OIEE 2003 ostvareno je suradnjom između Energetskog instituta Hrvoje Požar i Zavoda za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te ono predstavlja prvo opsežno istraživanje stavova i informiranosti javnosti o tim temama provedeno u Hrvatskoj. Članak opisuje način provedbe istraživanja te prikazuje najznačajnije rezultate i zaključke.
Projekt MZOS
HRV