Doprinos arhitekta Zvonimira Radića teoriji oblikovanja - Galjer, Jasna (Array, 2003)
Tema teksta je analiza i interpretacija autorskog opusa Zvonimira Radića (1921-1985), jednog od najznačajnijih teoretičara dizajna u Hrvatskoj. Dokumentira se i kritički vrednuje njegova uloga i značenje u okviru moderne povijesti oblikovanja od početka pedesetih do sredine osamdesetih godina 20. st., odnosno razvoj (samo)svijesti o dizajnu kao elementarnoj sociokulturnoj činjenici.Zastupljeni su svi aspekti Radićevog djelovanja - od znanstvenih i edukativnih do promotivnih i propagandno-didaktičkih uključujući i usporednu analizu relevantnih primjera u kontekstu bauhausovske tradicije.