Istraživanje upravljanja WebPAC-om u fakultetskim knjižnicama Sveučilišta u Zagrebu - Barbarić, Ana; Golub, Koraljka (2002)
Uspješno uvođenje i održavanje WebPAC-a (OPAC dostupan na World Wide Web-u) temelje se na dobroj strategiji. Osnovni cilj ovog istraživanja je bio utvrđivanje mjere u kojoj je vođenje WebPAC-a u fakultetskim knjižnicama Sveučilišta u Zagrebu podržano osmišljenom strategijom koja tvori sastavni dio cjelovitog planiranja, razvoja i djelovanja knjižnice. Postavljena pretpostavka je bila da knjižnice nemaju razrađenu strategiju uvođenja odnosno održavanja WebPAC-a. Zaključeno je da se fakultetske knjižnice Sveučilišta u Zagrebu dovoljno ne bave upravljanjem WebPAC-om.
HRV