Tehnika, sublimno i kulturalne razlike / Grgas, Stipe - Grgas-Mufa, Stipe (Array, 2003)
Autor definira tehnologiju odnosom čovjeka prema prirodi. Unutar tog odnosa pokazuje kako se pojam sublimnoga upliće u diskusiju i kako se između tehnologije i sublimnoga zbiva određeno dijakronijsko preplitanje. U zaključku autor inzistira na kulturalnoj diferencijaciji tehnologije i to ilustrira na primjeru načina kako se unutar irske kulture percipirala tehnologija.