Nešto o neodređenosti/određenosti u hrvatskome - Marković, Ivan (2002)
U radu se jezičnoj i misaonoj kategoriji neodređenosti/određenosti traže teorijski temelji. Iz tog očišta promatra se funkcioniranje dvaju oblika pridjeva u suvremenom hrvatskom, njihovo značenje i uloga u izražavanju neodređenosti/određenosti. Uočavaju se mala razlikovnost dvaju pridjevskih oblika i supostojanje drugih načina iskazivanja kategorije neodređenosti/određenosti, među njima i člana.
Projekt MZOS
HRV