Hrvatski leksik u Deutsch-kroatisches Woerterbuch (I:1941&#8211 ; II: 1944) Vinka i Ivana Esiha - Petrović, Bernardina (Array, 2003)
Deutsch-kroatisches Wörterbuch (I-II) Vinka i Ivana Esiha dvojezičnik je njemačkoga i hrvatskoga jezika čiji je prvi, njemačko-hrvatski dio, tiskan 1941., a drugi, hrvatsko-njemački dio, 1944. godine. Oba su dijela dvojezičnika tiskana u Zagrebu, u vlastitoj nakladi Vinka Esiha. U radu se, nakon kratkoga uvida u stanje hrvatsko-njemačke leksikografije do 1945. godine, raščlanjuje struktura toga dvojezičnika, s osobitim obzirom na hrvatski leksik.