Osmanska Slavonija i Srijem u regionalnoj povijesti - Jurin-Starčević, Kornelija (Array, 2003)
U radu se razmatraju dosezi hrvatske historiografije u poimanju značenja razdoblja osmanske vladavine. Rad je dijelom osvrt na knjigu Nenada Moačanina "Slavonija i Srijem u razdoblju osmanske vladavine", Slavonski Brod, 2001.