Semantički opseg imenice "krv" kao komponente frazema - Hrnjak, Anita (Array, 1999)
U rješavanju pitanja opravdanosti proučavanja vezanog značenja riječi u okviru frazeologije može nam pomoći analiza načna na koji je semantički opseg leksema komponente frazema obrađen u jednojezičnim rječnicima. Takva analiza pokazuje da su vezana značenja zastupljena u jednojezičnim rječnicima u mnogo većoj mjeri nego što se to na prvi pogled čini. S druge pak strane, broj zabilježenih vezanih značenja pokazuje da su ona u leksikologiji u znatnoj mjeri prihvaćena kao osobit tip leksičkog značenja, te da je semantička analiza frazema i njegovih komponenti njen nezaobilazni dio.