Pregled razvitka župe Komarnica (Novigrad Podravski) od početka 17. do sredine 19. stoljeća - Petrić, Hrvoje (2002)
Na osnovi pretežito neobjavljene izvorne građe, te manjim dijelom korištenjem objavljenih rezultata istraživanja autor je napravio kratki prikaz srednjovjekonih župa u Komarnici, Sv. Ladislavu i Središću koje su se nalazile istočno od Koprivnice. Te su župe nestale u vrijeme protuosmanlijskih ratova. U prvoj je polovici 17. stoljeća na prostoru spomenutih nestalih župa obnovljena župa Komarnica (kasnije Novigrad), koja je 1654. godine dobila stalnog župnika. U selima Mosti i Komarnica su u prvoj polovici 17. stoljeća postojale kapele, a do 1671. godine izgrađena je kapela u Hlebinama. Kasnije se iz sastava komarničke (kasnije novigradske) župe izdvojila i osamostalila župa Mosti.
Projekt MZOS
HRV