Vaništa - Maković, Zvonko (Array, 1997)
U članku je crtačko stvaralaštvo Josipa Vanište postavljeno u širi kontekst hrvatskoga slikarstva 20. stoljeća povezivanjem s djelima Milana Steinera i Miljenka Stančića. Istaknut je njegovo djelovanje unutar grupe Gorgona